PROMO ISTIMEWA BAKAL BERAKHIR HARI INI.



Promo November
🍃Alfalfa Buy 3 FREE 1
Kebaikan ALFALFA COMPLEX :
» membuang toksin dalam badan
» membuang angin dalam badan
» mengatasi masalah keputihan
» mengatasi masalah gout, melawan alahan, resdung
» menyingkirkan kolestrol

🍃Lecithin Buy 3 FREE 1
Kebaikan LECITHIN :
» menghalang obesiti
» mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan yang seimbang
» bertindak sebagai penbersih salur darah, pengambilan tambahan membantu mengemulsi & metabolisma lemak, kolestrol & trigliserid di dalam tubuh

🍃Nutriferon Buy 6 FREE 1
Kebaikan NUTRIFERON :
» Mengaktifkan interferon tubuh untuk menguatkan fungsi system imun
» Melindungi dari jangkitan selesema, flu, viral, bacteria dan kanser
» Mengukuhkan Sistem Imun dalam masa 3 hari
» Melawan Kanser & Tumor
» Melindungi dari influenza
» Meringankan Stres & Kelesuan
» Melambatkan penuaan
» Mengurangkan Infeksi oleh pesakit-pesakit Hepatitis B & C
» Mempertingkatkan Menopaus
» Mempertingkatkan PMS

🍃Vitalea child Buy 3 FREE 1
Kebaikan VITALEA CHILD :
» Multivitamin utk anak2
» Tingkatkan imunisasi anak
» Bantu kesihatan mata
» Kuatkan akar rambut & kuku
» Kuatkan tulang & gigi
» Bantu anak kekal bertenaga
» Bantu anak x mudah ketih
» Berperisa anggur

DAPATKAN SET2 PILIHAN KEGEMARAN ANDA DGN TAWARAN ISTIMEWA

Boleh hubungi saya seperti yang ada di bawah 


FACEBOOK: KEZIA WAN

SHAKLEE ID: 1197756
EMEL: IBELIEVE1902@GMAIL.COM
CONTACT NO: 017 817 3762


#20StepIncome4Angka
#GelombangShaklee
#ProjekRM500



***Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit***

KENAPA BAYI SAYA BERPELUH KETIKA MENYUSU?

Semalam banyak kawan-kawan update tentang supermoon 🌕🌕.
.
Ini superbaby saya. Walaupun menyusu di bilik yang on Air-cond tetap juga berpeluh seperti orang yang lepas bermain.

.
Adakah mommy perasan yang bayi mommy berpeluh ketika menyusu?
.
Kebanyakan bayi berpeluh ketika menyusu dan ianya adalah satu fenomena biasa.
.
Bayi berpeluh sewaktu menyus badan adalah perkara normal kerana berlakunya body contact anatara anak & ibu. Sentuhan kulit boleh meningkatkan suhu bayi menyebabkan badan terasa panas.
.
So untuk menstabilkan suhu, badan bayi akan mengeluarkan peluh sekali gus menyejukkan badannya
.
Tetapi jika mommies risau bayi sering peluh secara berlebihan
, adalah bagus untuk berjumpa dengan pakar kanak-kanak untuk meredakan kekhuatiran mommy
Kezia Wan
Exclusive Pumping Mom











***Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit***

Apa itu KOLAGEN ??




Merupakan sejenis protein yang bermolekul makro. Kolagen sangat penting untuk memelihara keremajaan dan keanjalan kulit. Kolagen terdapat dalam kulit, tulang dan gigi. Fungsi utamanya seperti:


  • Memperbaiki kerosakan kulit.
  • Anti penuaan.
  • Memperbaiki masalah gangguan haid.
  • Melegakan sindrom menopaus (putus haid).
  • Mencegah osteoporosis (pereputan tulang).
  • Mencegah penyakit kardiovaskular dan servaskular (otot dan saraf).
  • Mencegah kanser payudara.
  • Meningkatkan kualiti kehidupan seks.

FUNGSI-FUNGSI KOLAGEN

Mengekalkan kelembapan dan mencegah kedutan
Kolagen merupakan komponen utama dalam kulit kita. Lebih dari 71% protein dalam sel-sel kulit terdiri dari kolagen, di mana berkait rapat dengan pertumbuhan,pemulihan dan nutrisi kulit. Sebagai tambahan, kolagen mempertingkatkan penghasilan sel-sel baru, membantu memelihara keremajaan kulit, melembutkan dan membuat kulit lebih bercahaya. Kolagen juga efektif untuk menghilangkan kedutan dan mencegah proses penuaan.

Memulihkan masalah kulit
Apabila kolagen disuntikkan ke dalam kulit yang terluka, maka ia akan menstimulasikan pertumbuhan sel-sel kulit baru dan menyediakan perlindungan kekulit. Kolagen sangat efektif untuk memulihkan masalah kulit seperti parut,pengecutan epithelium, kedutan dan garis-garis halus.

Mencantikkan dan menyuburkan rambut
Nutrisi dalam kulit kepala sangat penting untuk memelihara kesihatan rambut.Kandungan kolagen dalam lapisan korium merupakan bekalan nutrisi kepada epidermis serta rambut dan kuku. Kekurangan kolagen dapat menyebabkan rambut kelihatan kering dan bercabang, kuku, menjadi kusam dan mudah pecah.

Menegangkan payudara
Kesan kolagen untuk menegangkan payudara sudah pun diketahui umum. Payudara sebenarnya terbentuk oleh jaringan-jaringan penyambung dan kumpulan lemak,yang merupakan peranan sebagai penyokong bagi pembentukkan payudara. Kolagen merupakan komponen utama dari jaringan-jaringan penyambung dan bertindak dengan protein polisakarida untuk membentuk satu jaringan yang kuat untuk menyokong dan menegangkan payudara agar cantik dan menawan.

Melangsingkan badan ketika tidur
Pembakaran lemak adalah proses yang diperlukan untuk melangsingkan badan. Kolagen hidrolisis dapat meningkatkan proses pembakaran lemak, tetapi harus dijalankan dalam keadaan tidur. Dengan mengambil kolagen hidrolisis, anda dapat melangsingkan badan semasa tidur.

Menguatkan tulang
Penyatuan kolagen yang secukupnya adalah penting untuk membentuk kerangka tulang yang kuat. Oleh itu,kolagen juga dikenali sebagai kerangka tulang. Masalah osteoporosis dan kekejangan kaki adalah berpunca dari kehilangan kolagen yang membentuk 80% daripada jumlah kepadatan tulang sedangkan kehilangan kalsium,magnesium dan fosforus hanya 20%. Pengambilan kalsium tambahan sebenarnya tidak dapat menangani masalah tersebut. Hanya dengan pengambilan kolagen yang mencukupi dapat mengembalikan kepadatan tulang yang normal, dan juga dapat memperlambatkan osteoporosis.

Mencerahkan kulit dan mengurangkan pigmen
Kolagen dapat merapatkan sel-sel dan mempercepatkan pembentukan sel-sel baru. Dengan fungsi ini, secara efektif dapat mencegah pengumpulan pigmen dan racun,membantu mencerahkan kulit dan mengurangkan pigmentasi.

Melambatkan proses penuaan kulit
Kolagen penting untuk memelihara kecantikan dan keceriaan kulit. Gejala-gejala penuaan secara wajar semakin ketara apabila usia meningkat kerana kandungan kolagen dalam kulit semakin berkurang dan kulit yang mengalami kekurangan air akan mengakibatkan kulit kering dan kusam.




***Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit***

Pengedar Sah Shaklee Malaysia.

Shalom & Salam Selahtera


Saya Kezia Wan , Suri hati kepada Howard Dagadu & mommy kepada Kirschen Lihan. Status sudah berkahwin yer semua 😘
Mungkin ada diantara kawan-kawan yang belum mengenali saya dan belum mengetahui yang saya adalah Pengedar Sah Shaklee Malaysia.
Jika ada yang berminat mahu mencuba Produk Shaklee, Sila maklumkan pada saya ya.
Produk Shaklee terdiri dari :
1. Immune Health Set
2. Women Health Set
3. Detox Set
4. Healthy Nutrition
5. Healthy Weight
6. Healthy Beauty
7. Healthy Home
Sekiranya anda membuat pembelian dengan saya, anda layak mendapatkan ini daripada saya :
1. FREE AFTER SALE CONSULTATION
2. FREE INVITATION TO EXCLUSIVE FB GROUP FOR CUSTOMER
"Saya tidak pernah memperlekehkan profesion perubatan, tetapi kita adalah dalam 2 bidang yang berasingan. Mereka dilatih utk merawat penyakit, saya berminat dalam memperbaiki kesihatan"
-DR FORREST C.SHAKLEE,SR


Boleh hubungi saya seperti yang ada di bawah 


FACEBOOK: KEZIA WAN

SHAKLEE ID: 1197756
EMEL: IBELIEVE1902@GMAIL.COM
CONTACT NO: 017 817 3762


***Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit***

SAKIT KEPALA SAMPAI TERMUNTAH

Entry kali ini berkait dengan diri.

Rasa ingin terus balik ke rumah selepas itu tidur supaya sakit itu hilang tetapi apakan daya 5pm masih jauh 😭😭.

Entah kenapa selepas lunch sakit kepala itu mencucuk sangat. So belilah minuman 100plus yang tidak mengandungi gula ni. Ingatkan semakin bagus tetapi makin teruk.  Empat kali termuntah tetapi tidak juga reda. Rupanya harus diminum segelas 100plus campur dengan segelas air minuman biasa, kuantiti 1:1.Sakit kepala biasanya kerana kandungan electrolytes dalam badan kita tak seimbang.



Syukur teramat sangat bila kawan sekerja berikan anggur. Korang nak tahu?
Manfaat buah anggur adalah mampu mengatasi masalah sakit kepala. Masalah yang satu ini memang sangat umum dialami oleh setiap orang khususnya orang dewasa. Ketika Anda merasakan sakit kepala yang luar biasa, sebaiknya jangan terburu-buru meminum obat yang berfungsi untuk meredakan sakit kepala tesebut. Lebih baik cobalah untuk membuat jus anggur, karena anggur memiliki kandungan yang bernama flavonoid dan antosianin yang berfungsi untuk meredakan nyeri akibat sakit kepala.


Ehh kenapa tak makan panadol kezia? 
Saya sudah tidak ambil panadol lagi. Bukan apa sebenarnya, sekiranya kita selalu ambil panadol setiap kali rasa sakit. Panadol adalah pain killer, makin banyak kita ambil panadol, makin menurun kite punya daya tahan kepada kesakitan.

Sebagai contoh, wanita. Kalau yang muda-muda, sudah biasa amalkan ambil panadol, later in life bila nak melahirkan bayi, bius biasa cenderung untuk tidak memberi sebarang kesan sebab badan dah penuh dengan panadol. Bila badan sudah terbiasa dengan pain killer, jadi kamu akan memerlukan bius yang lebih berbanding mereka-mereka yang jarang atau tidak mengambil panadol.

Panadol adalah toxic kepada badan, sekurang-kurang ia akan reside dalam badan selama 5 tahun. Ada je kes-kes di usia 30-an dah mula kena dialisis buah pinggang sebab kerap ambil panadol. Kalau di luar negara mereka memang ada ambil database pesakit yang medical history nya begini.


Ini adalah 3 beradik yang selalu saya ambil apabila sakit kepala menyerang tetapi masalahnya mereka tertinggal di rumah 😭😭😭

Apa fungsi 3 beradik ini?

1. Shaklee Ostematrix ~
  • Kaya dengan Kalsium, Magnesium, Vitamin D, membantu menetapkan ritma jantung, menyelesaikan masalah insomnia, membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran, dan membantu dalam pembekuan darah.
  • Kalsium juga sangat diperlukan dalam  mempertahankan fungsi saraf dan otot, serta buah pinggang.
  • Ia juga mengurangkan kadar kolesterol dalam darah.
  • Magnesium pula penting untuk metabolisma kalsium. Ia membantu untuk mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang, salah satu punca yang dipercayai penyebab migrain.
  • Vitamin D pula penting untuk penyerapan kalsium. Kalsium yang tiada vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh, dan boleh tertinggal sebagai batu dalam ginjal atau pundi kencing.

2. B Complex Shaklee ~ 
  • Vitamin B2 (riboflavin) dan Vitamin B6 (Pyridoxine) telah terbukti boleh membantu mengurangkan kesakitkan akibat migrain.
  • Vitamin B lengkap dalam B Complex Shaklee memastikan anda bukan saja mengurangkan risiko diserang migrain, tapi juga mencegah penyakit-penyakit lain seperti depresi, strok.
3. FresHijab Spray
  • Repair Damages Hair
  • Shining Color Hair
  • Cooling Scalp Area
  • Lasting Scent for 3 days
  • Headache Relief
  • Awakening 
Lepas kejadian hari ini, tidak mahu lagi tertinggal sebab kita tidak tahu bila0-bila masa sakit kepala itu akan datang menyerang kembali.

Ada yang sama seperti saya? Setiap kali sakit kepala mesti muntah? Apakata try set macam saya. Dijamin tidak mengecewakan

Boleh hubungi saya seperti yang ada di bawah 


FACEBOOK: KEZIA WAN

SHAKLEE ID: 1197756
EMEL: IBELIEVE1902@GMAIL.COM
CONTACT NO: 017 817 3762







***Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit***

[ KISAH CINTA ]

Seharian fikir idea untuk task kali ni. Mencabar ye kezia :P.

Perkenalan kami on 2013, waktu tu saya baru masuk ke alam pekerjaan baru. Kira dia senior saya lah.

First time jumpa sewaktu QC memperkenalkan saya dengan semua staff. Waktu dia tengah wiring,dia Senyum. Dalam hati, ehh cute juga, sebab dia badan sama size saya. Golongan yang cute miut :P.

One day, group dia orang kena serap ke section kami untuk wiring tray. Masa tu dia jenis yang malu malu kucing. Saya pulak suka usik. Satu hari group leader suruh saya kacau dia.

Uit, dia cakap kamu suka saya. Ya mehhh?? Toink kemerahan muka lelaki. Terus Seharian dia kena usik. Adakah mereka berpakat nak satu akan kami?? Apapun thanks :P

Start from that day, dia selalu cari peluang nak kenal. Bawa tengok movie, dinner, Sehingga suatu hari saya usik dia.

Kamu bawa saya jalan-jalan ni confirm tak pergi jual saya kahh? Hahah

Next day padan muka kena bawa jumpa keluarga dia without notice. Nahh kan. Start dari sana kami berkawan sampai dah masuk alam perkahwinan.

Sekarang anak sudah seorang :*. Permata hati keluarga kami.




Akhirnya Siap juga task ni. Malu nak kenang kisah cinta bila dah jadi mak mak ni. Buat kak zura, task akak mengasah memory saya 3 tahun lalu. Jangan beri task yang mencabar lagi k. Hihi sayang akak :*

Siap suami tanya,

Busy juga dengan hp.

Shh Jangan bising,saya sedang buat karangan ni. Hahaha

Jangan menyampah yerr bagi yang sudah membaca.





#Gelombangshaklee
#Team3
#Taskday9



Jom Detox cara Shaklee

Jom Detox Cara Shaklee adalah sebuah program bertujuan untuk mengetahui bagaimana konsep detoks Shaklee dapat membantu untuk meningkatkan tenaga, memiliki kulit yang lebih cantik, badan cergas & sihat, membaiki sistem penghadaman, melegakan kembung perut & angin. Manfaat setiap set produk detox Shaklee membantu proses aktiviti detoks berjalan dengan lebih berkesan.



Kenapa perlu detoks?

Detoks diperlukan untuk mengeluarkan bahan-bahan yang tidak diperlukan badan atau dalam erti kata lain badan tidak memerlukannya kerana boleh menjejaskan kesihatan seperti toksin, pencemaran, racun / chemical dan makanan tidak sihat.

Kesan daripada amalan detoks ini sangat diperlukan untuk kesihatan yang lebih baik seperti berikut:
  1. Ingin lebih bertenaga
  2. Ingin lebih fokus
  3. Ingin lebih sihat
  4. Ingin penghadaman yang lebih baik
Risiko jumlah toksin yang tinggi dalam badan boleh membawa  gejala yang tidak sihat dan menyumbang kepada penyakit yang menjejaskan gaya hidup sebagaimana gejala berikut:
  • Sembelit
  • Berat badan meningkat
  • Kulit kusam dan berjerawat
  • Cepat letih
  • Suka makanan yang manis
  • Susah nak tidur
Meneutral dan  menapis toksin keluar

Organ yang terlibat dalam menapis toksin keluar ialah:
  1. Hati
  2. Paru-paru
  3. Kulit
  4. Buah pinggang
  5. Usus
  6. Limpa
  7. Kolon

Bagaimana cara detoks?

Detoks dapat dilakukan dengan cara seperti berikut:
  • Kawal pemakanan
  • Senaman
  • Suplemen
  • Kurangkan terdedah kepada chemical
Produk detoks Shaklee
Shaklee mempunyai beberapa produk yang boleh digunakan untuk tujuan detoks. Kesemua produk ini mempunyai peranan tersendiri dalam pelan amalan detoks yang dilakukan seharian dan sasaran dilakukan selama 7 hari.
  1. Alfalfa Complex
  2. DTX Complex 
  3. Peppermint Ginger Plus
  4. Herb-Lax
  5. Vivix

Shaklee Malaysia melancarkan kempen detoks bermula April 2016. Menampilkan Set Detox Shaklee Alfalfa ComplexDTX ComplexHerb-LaxPeppermint Ginger Plus dan Vivix pada harga istimewa. Set Detox Shaklee menyediakan keistimewaan seperti berikut:
  1. Keahlian percuma seumur hidup
  2. Kos pos percuma
  3. Bonus RM33.00  

Banyak lagi info dan testimonial saya akan kongsikan untuk 'Projek Detox'. Pada yang mengalami masalah keletihan, toksin tinggi, sukar fokus dan tidak mendapat perubahan positif selepas mengamalkan supplemen atau ubat, anda patut sertai kami dalam 'Projek Detox' dan amalkan Set Detox Shaklee ini.

Hubungi saya segera jika berminat !

FACEBOOK: KEZIA WAN
FB PAGE: HEALTHYLIFE WARDROBE

SHAKLEE ID: 1197756
EMEL: IBELIEVE1902@GMAIL.COM
CONTACT NO: 017 817 3762




***Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit***

KENAPA PERLU MEMBUANG TOKSIN DALAM BADAN? (DETOX)

Happy lunch semua. Hari ini ingin menulis dengan santai saja.
Ehh, kamu orang sudah makan? Saya baru saja sudah :)

Nak sharing kenapa perlunya membuang toksin dalam badan kita ?

Mari saya ceritakan untuk kita semua :).
Detox penting untuk mengeluarkan toksin berlebihan dalam badan. Mungkin ada dari kita pernah berdiet tetapi tidak nampak kesannya. Punca adalah kerana toksin terlalu banyak dalam badan dan badan kita suka untuk menyerap nutrient yang diambil samada daripada supplement mahupun diet harian.


Kamu orang kena tahu sekiranya kandungan  toksin yang tinggi dalam badan akan mengurangkan kemampuan anggota badan untuk mengimbangkan gula dan metabolisme kolestrol. Ia sangat penting untuk mengurangkan berat badan. Jika kamu orang ingin membakar lemak dan mengurangkan risiko mendapat diabetes, adalah lebih baik untuk anda membuang toksin di dalam badan terlebih dahulu.

LANGKAH PERTAMA : DETOX
Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum.




Apa yang sesuai untuk detox adalah Herb-lax atau Alfalfa. Bagi mereka yang tidak mengalami masalah sembelit boleh cuba Alfalfa. Herb-lax pula sesuai untuk mereka yang mengalami masalah sembelit. Saya tidak menggalakkan Herb-lax diambil oleh ibu-ibu yang menyusu kerana bimbang akan memberi kesan cirit birit kepada anak.
LANGKAH KEDUA : MEMECAHKAN LEMAK

Proses memecahkan lemak boleh dilakukan dengan mengambil Lecithin atau omega. Lecitin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan melekat pada lemak, dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung di dalam darah, dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membran. Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan

LANGKAH KETIGA : MEMBINA OTOT DENGAN PROTEIN


Protein sangat diperlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%.

Untuk protein terbaik, anda boleh memilih  Cinch Shake.

Kenapa perlu mengambil protein? Kerana apabila lemak diuraikan daripada badan, otot diperlukan untuk menggantikan ruangan yang kosong itu bagi mengelakkan kulit kelihatan tidak bermaya, lembik dan kusam. Bagi anda yang sedang dalam proses mengawal berat badan,pastikan protein terkandung dalam setiap makanan anda.
Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%… Cth makanan yg kaya protein kacang soya, ikan, telur, hasil tenusu(susu,keju,yogurt), kekacang, avokado, ayam, tauhu dan banyak lagi.

Fungsi vitamin-vitamin didalam Set Kurus Shaklee.
Lecithin Shaklee – Pengemulsi Lemak. Bererti Lecithin Shaklee bertindak mencairkan lemak.Biasanya kita disarankan mengambil 3biji Lecithin Shaklee selepas makan.Fungsinya supaya lemak-lemak dan minyak-minyak yang kita telan tu tak diserap didalam badan.
 Alfalfa Shaklee – Ramai yang dah sedia maklum,Alfalfa shaklee memang sangat membantu memperbanyakkan susu ibu.Tetapi Alfalfa Shaklee juga bertindak membuang segala toksin-toksin dalam badan sekaligus menyelesaikan masalah sembelit.
 OmegaGuard Shaklee – OmegaGuard mempunyai liptin yang membantu mengawal nafsu makan dan membakar lemak lebih pantas.Ia membantu membakar lemak tepu dalam badan anda yang dah bertahun-tahun terkumpul. Makan Omega Guard diwaktu malam fungsinya agar lemak dapat dibakar semasa kita sedang tidur.
Walau apa juga supplemen yang anda makan untuk kurus anda haruslah menjaga pemakanan seharian anda, jangan makan sesuka hati. Kena kurangkan lemak dan minyak , rajin bersenam dan banyakkan minum air. Sekurang-kurangnya 3L sehari.
Testimoni Detox Shaklee



Untuk dapatkan Vitamin anda ..Jomm….Hubungi Saya Segera :

FACEBOOK: KEZIA WAN
FB PAGE: HEALTHYLIFE WARDROBE

SHAKLEE ID: 1197756
EMEL: IBELIEVE1902@GMAIL.COM
CONTACT NO: 017 817 3762


***Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit***

PERBEZAAN ALFALFA COMPLEX SHAKLEE





Alfalfa Complex merupakan Formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr Shaklee pada tahun 1950an.

Diperbuat daripada tanaman Alfalfa (Medicago sativa) secara organik di california yang bebas dari pestisid, herbasid dan mengunakan bahan kompos/ baja bebas kimia. Alfalfa juga dikenali sebagai "RAJA SEGALA TUMBUHAN". 

Medicago Sativa memiliki gred yang paling tinggi di kalangan tumbuhan alfalfa. Tumbuhan ini mengambil masa sekurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi. 

Daun Alfalfa dari Shaklee hanya dituai apabila ia telah mencapai tahap kematangan mutlak. Daun Alfalfa yang telah matang kaya dengan klorofil. Daun-daun ini dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandungdi dalamnya. Manakala bahagian lain yang tidak penting dilupuskan.

Kemudian, daun-daun yang telah dikeringkan akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet.

Keseluruhan proses ini dijalankan dibawah pengawasan dan kawalan Shaklee yang sangat ketatdan teliti. Setiap tablet mengandungi 300mg Alfalfa.


Alfalfa adalah tumbuhan yang sangat kaya dengan pelbagai Nutrisi.
.
Telah digunakan oleh manusia sejak lebih dari 2500 tahun dan telah dikenal pasti sebagai makanan yang paling kaya dengan pelbagai nutrisi & zat galian.
.
Ia membekalkan nutrisi yang mana kebanyakannya tidak terdapat di dalam buah-buahan mahupun sayuran.
.
Ia kaya dengan prottin, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim & fitokimia..
.
Walaupun ianya kaya dari pelbagai nutrisi tetapi untuk bulan November 2016 Alfalfa murah dari segi harga!!


Jom baca manfaat utama Alfalfa Complex

Ini adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot

Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air (athlete's foot) dengan berkesan

Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.

Kajian Klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolestrol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. hanya Alfalfa sahja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolestrol.

Memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor

Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit

Mencegah sakit atritis


Ingin memilik Alfalfa Complex Shaklee. boleh hubungi saya seperti yang ada di bawah <3




FACEBOOK: KEZIA WAN

SHAKLEE ID: 1197756
EMEL: IBELIEVE1902@GMAIL.COM
CONTACT NO: 017 817 3762




***Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit***