Keistimewaan Produk Shaklee:



1. Shaklee diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia. Maklumat ini tertera pada setiap botol produk.

2. Produk Shaklee adalah mesra alam dan mudah diuraikan.

3. Shaklee diperbuat dari bahan-bahan semulajadi & diproses secara semulajadi. Dan bukan vitamin sintetik.

4. Status halal Shaklee disahkan oleh badan islamik di US, iaitu ISA (Islamic Services of America) yang merupakan badan yang disahkan JAKIM & lebih strict daripada JAKIM sendiri.

6. Shaklee sangat menjaga standard kualiti produk. 

Sebagai contoh, polisi Shaklee lebih ketat dari US Food and Drugs Administration (FDA). Walaupun Shaklee adalah produk suplemen tetapi ia mengikuti garis panduan FDA,  bukan sekadar garis panduan dari Dietary Supplement Health and Education Act of 1994 (DSHEA). 

DSHEA tidak memerlukan ujian klinikal tapi Shaklee melakukan ujian klinikal ke atas setiap bahan yang digunakan untuk memastikan tahap keselamatan, keberkesanan dan pemantauannya terhadap alam sekitar. 

Diiktiraf oleh jurnal-jurnal yang melakukan ujian terhadap produk-produk kesihatan seluruh dunia.

♥ Sangat berbaloi untuk jaga kesihatan dengan Shaklee.

Jom share dengan orang2 yang anda sayang.









Untuk setiap research mengenai dalam setiap vitamin CLICK SINI

Untuk mengetahui pasal soya mahun kanser CLICK SINI


FACEBOOK: KEZIA WAN

SHAKLEE ID: 1197756
EMEL: IBELIEVE1902@GMAIL.COM
CONTACT NO: 017 817 3762





***Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit***

Bacaan Tekanan darah kembali normal dengan vivix

Testimoni 27 Oktober 2016 

Bacaan Tekanan darah kembali normal 

Minggu lepas pergi klinik cek dengan doc bacaan tekanan darah tinggi suami 170. Doc cakap kalau macam ni kena mula makan ubat darah tinggi.

Isteri si suami decide tak nak beri husband makan ubat darah tinggi sebab kalau dah mulakan akan bergantung sampai bila-bila dengan ubat darah tinggi.

Isteri nekad nak cuba Vivix. Si suami pun setuju. Beliau terus grab dua botol vivix.

Semalam 27hb oktober, si isteri bagitahu bacaan dah turun kepada normal 127.
Doktor tak percaya sebab begitu cepat.

Inshaallah lepas ni kena jaga pemakanan dan gaya hidup. Vivix pun bagus sangat kalau konsisten makan.

Alhamdulillah ikhtiar vivix Allah izinkan untuk beliau sembuh.


FACEBOOK: KEZIA WAN

SHAKLEE ID: 1197756
EMEL: IBELIEVE1902@GMAIL.COM
CONTACT NO: 017 817 3762




***Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit***

LIKU - LIKU PERJALANAN EXCLUSIVE BREAST PUMP MOM


Beg ini umpama nyawa untuk saya, biarpun rupanya tidak seindah beg yang berjenama dipasaran.

Dikalangan EP mom, beg ini merupakan beg yang paling penting dan berharga. Sebab dengan adanya beg ini, keperluan seorang insan kesayangan yang ditinggalkan dipenuhi. Sekiranya beg atau pun barang dalam tertinggal, memang satu hari tidak tenteram hati mak 😭😭 !




Banyak cerita sepanjang kami bersama (beg). Terlalu banyak perasaan yang terpaksa saya tanggung. Sedih, dikecam, diperli, diketawa, dipulaukan semua itu terpaksa saya telan dengan pahit.

Ingin menjayakan sesuatu tidak semua yang kita akan tempuhi itu berjalan dengan lancar seperti yang kita inginkan.

Pernah sekali hasil susu langsung tidak sporting! Waktu umur Lihan 3 bulan dan saya mulai masuk kerja semula selepas berpantang 2 bulan. Sebulan lihan kais pagi makan pagi kais petang makan petang, hingga satu saat mak mertua sarankan untuk berikan susu formula sahaja untuk menyelesaikan kekurangan susu.

Tertekan sangat waktu tersebut. Tetapi saya sangat bersyukur ada suami yang support perjalanan penyusuan saya. Saya terus belajar dan belajar tentang ilmu penyusuan, berkenalan dengan cikgu susu Zuain Ghani biarpun hanya di facebokk tetapi ilmu yang diberikan sangat bernilai.

Berkenalan dengan mommy Shaklee saya Azreen Ahmed, beliau banyak memberi semangat, kawan2 dalam group PPE 1.0, merekalah tempat saya menangis dan mengadu.

Banyak yang berkata "awak oklah susu banyak" "awak ok lah sebab anak nak menyusu badan" . Cukuplah menghakimi, setiap ibu mempunyai berkat yang berbeza,

Ramai yang tidak mengetahui betapa kuatnya saya berusaha sehingga ke tahap ini (20bulan).

Puting susu terluka, tulang belakang sakit, tidur tak cukup, penat, hati terluka, saya telan saja semua sebab saya tahu apa yang saya pilih untuk lihan.



Tersinggung sedikit pagi ini sebab lama dah pekakkan telinga dan tutup mata, nanti nak telan B complex supaya tak lama2 simpan perasaan tersebut 😂😂. Nak order B complex ambil number ni 017-8173762



Nak beritahu, sebelum nak sindir orang nak kecam orang,
Apa kata kita letakkan diri kita dalam situasi mereka.
Situasi kita semua berbeza. Jalani sahaja situasi kita dengan bersyukur even ada yang ingin menjatuhkan kita.




Kezia Wan
Exclusive Breast Pump mom

Penangan Basic h Shaklee yang AWESOME

Basic H Shaklee adalah salah satu produk Shaklee di bawah rangkaian Get-Clean Home Care System (Produk Kesihatan Kediaman). Ianya dihasilkan daripada sumber jagung dan kelapa dan tiada tambahan bahan kimia merbahaya.

JIMAT HAMPIR RM310 DENGAN BASIC H

Hari ini saya bawakan 2 review tentang penggunaan produk Basic H Shaklee. 

Housekeeping stor terjumpa pulak carseat anak. Rupa carseat dah serupa belacan yang sudah ditumbuk dan dijemurkan.


Sayangnya nak buang sebab cost beli dulu bukan nya murah. RM310 

Tiba-tiba teringat Basic H di sinki 

Dengar ramai yang kata Basic H adalah pencuci seribu kegunaan. 
Apa kata kita try 




Taraaa 

Jimat hampir RM200, tak perlu dah beli carseat baru.
Semua sebab penangan Basic H. Memang sangat best

Review ke 2 pula 

Bertahun dah tak cuci. Bukan sebab kemalasan ye tetapi sebab tidak tahu solution untuk menggosok kotoran degil tersebut.

Selepas dari penangan carseat anak berubah jadi carseat baru, so kita try lah untuk cushion kereta dan taraaaaaaa seperti gambar yang pembaca lihat.

Cushion kereta bertukar jadi seperti pertama kali kita beli kereta ni

Syukur tak melepas duit hantar ke tempat cuci kereta


Basic H pencuci serba guna. Tanpa bahan kimia, selamat untuk semua terutama anda yang mempunyai kulit sensetif atau anak yang alergi dan selamat untuk bumi kita juga. 

Murah je pun sebotol tahan setahun tengok cara penggunaan kita



Kezia, macam mana nak buat order beli Basic H Shaklee ni. Senang je, boleh hubungi saya dari whatsapp/telegram/facebook

FACEBOOK: KEZIA WAN

SHAKLEE ID: 1197756
EMEL: IBELIEVE1902@GMAIL.COM
CONTACT NO: 017 817 3762






***Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit***

Cara Membuat Link Aktif di ruang Komen Blog

Shalom / selamat pagi

Monday Bluess?

Hari ini kita try share ilmu untuk para blogger semua tentang meninggalkan jejak di blog orang yang kita ingin komen.

Semoga entry kali ini bermanfaat

Salah satu cara untuk membuat backlink di blog orang lain adalah dengan cara menyimpan sebuah link aktif yangakan  menghubungkannya ke sebuah alamat blog kita. Jika kita sering mengunjungi blog orang lain, kemudian ikut berkomen di blog tersebut, tentunya sangat berguna untuk menyimpan backlink di ruang komen blogger tersebut.

Mungkin banyak yang belum tahu cara menyimpan link aktif dalam komen, karena ianya memerlukan coding HTML untuk membuat link aktif tersebut. Berikut ini adalah Tag code HTML yang dapat  mengaktifkan link tersebut:

Contoh No 1: Link Anchor Text Normal
<a href="
http://mamakirschen.blogspot.my/">KEZIA WAN</a>

Jadi hasil akan kelihatan seperti ini di dalam komen blog anda: 
KEZIA WAN

Contoh No 2: Link Anchor Text dengan huruf tebal (Bold)
<b><a href="
http://mamakirschen.blogspot.my/">KEZIA WAN </a></b>
Jadi hasilnya akan  seperti ini pada komen blog: 
KEZIA WAN
Catatan:

  • Warna Merah  Gantikan dengan alamat URL blog anda
  • Warna Biru  Gantikan dengan Teks yang ingin di munculkan dalam komen blog yang anda ingin komen


Saya sarankan agar tidak terlalu benyak menggunakan komen dengan link aktif di kolom komen blog orang lain, karena mungkin akan  dianggap sebagai spam oleh pemilik blog yang di komen.

Itulah sekilas pemahaman saya tentang 
Cara Membuat Link Aktif di ruang Komen Blog. Semoga bermanfaat. 




Apa itu Keloid


Keloid adalah luka parut yang hidup. Ia menjadi timbul, membesar dan akhirnya keluar dari sempadan luka yang lama. Kadangkala ia boleh menjadi begitu besar sehingga menyebabkan rasa sakit, gatal dan kurang selesa. Bukan itu sahaja, ia boleh menyebabkan tekanan perasaan dan perasaan rendah diri kerana secara kosmetik ia boleh mengubah fizikal seseorang. Namun, secara medikal, ia tidak mengundang bahaya kepada nyawa.

Gambar Google

Parut ini terhasil dari apa bentuk luka, contohnya:
  • Luka selepas pembedahan
  • Melecur
  • Luka sebab pemakaian subang
  • Tatu
  • Jerawat
  • Parut cacar
  • Parut BCG (Suntikan)


Faktor penyebab keloid
  1. Penyembuhan luka yang tidak normal (ABNORMAL WOUND HEALING). Untuk sesetengah orang, sel-sel yang bertindak balas untuk memperbaiki luka tersebut tidak normal dan akibatnya terhasil parut yang mempunyai tisu yang berlebihan (KOLEGEN BERLEBIHAN) dan badan akan terus menghasilkan kolegen tersebut dan mengakibatkan parut semakin membesar.
  2. Genetik
    Parut hidup ini juga boleh diwarisi disebabkan genetik juga

Apa yang harus saya buat sekiranya ada KELOID

Keloid sebenarnya tidak menyebabkan masalah kesihatan yang serius tetapi dari faktor kecantikan ianya mungkin menggangu penampilan kerana parut adalah jenis yang timbul dan akan menarik perhatian orang lain untuk fokus terhadap keloid kita. Mesti tidak selesa bukan??

Jadi langkah pertama yang perlu kita lakukan untuk menghilangkan parut keloid adalah dengan berjumpa dengan Doktor Pakar Kulit untuk mendapatkan nasihat daripada mereka mengenai rawatan yang sesuai untuk kita.

Perlu diingat bahwa ada beberapa rawatan keloid yang dapat menyebabkan keloid melebar, sehingga keloid terlihat semakin besar. Oleh karena itu, ada kemungkinan bekas luka kembali tumbuh menjadi terlalu besar dan membentuk keloid baru.


Ada tidak produk Shaklee yang dapat membantu

Jangan risau, Shaklee ada penyelesaiannya









Macam mana ingin memiliki Supplement yang saya sarankan?
Boleh hubungi saya : 


FACEBOOK: KEZIA WAN

SHAKLEE ID: 1197756
EMEL: IBELIEVE1902@GMAIL.COM
CONTACT NO: 017 817 3762


***Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit***

Awesom B Complex Shaklee

Vitamin B ada banyak jenis.

Vitamin B1(thiamine), 
Vitamin B2 (riboflavin), 
Vitamin B3 (niacin), 
Vitamin B5 (pantothenic acid) , 
Vitamin B6 (pyridoxamine) 
vitamin B7(biotin)
Vitamin B9 (folic acid) 
vitamin B12(cyanocob)

Dalam B-Complex Shaklee ada semua jenis vitamin B ni dan ia supply basic requirement yg badan kita perlukan.

Vitamin B hanya boleh dapat daripada makanan.

Makanan yang belum diproses. 

Badan kita tidak dapat proses Vitamin B sendiri. 

So that's why kita WAJIB ambil. 

Sebab dari food, bila sudah diproses, makin lama makin hilang kualiti vitamin dalam tu sebab rosak.

Sudah miliki Vitamin B Shaklee ke belum??

Kalau belum jom PM saya










FACEBOOK: KEZIA WAN

SHAKLEE ID: 1197756
EMEL: IBELIEVE1902@GMAIL.COM
CONTACT NO: 017 817 3762



***Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit***

Kenapa orang yang bermasalah dengan kulit perlukan ESP?

ESP adalah produk kecantikan dan kesihatan berasaskan protein soya TANPA GMO yang dibuat khas untuk wanita dan lelaki yang mengimpikan kulit yang CERAH, GEBU dan ANJAL.

Yang pasti bila anda mencubanya, pasti akan JATUH CINTA! 😍

Anda nak tahu bagaimana ESP membantu memberi khasiat untuk kulit?
💜 Membantu menghilangkan jerawat, jeragat dan parut di muka dan badan
💜 Menganjalkan kulit dan membantu meratakan selulit. ESP juga boleh mengurangkan berat badan.
💜 Membantu mencerahkan dan menaikkan seri kulit secara semulajadi
💜 Membantu meratakan kulit kesan daripada parut-parut jerawat.
💜 Merupakan anti-radang dan antioksidan untuk kulit (Antipenuaan)

Korang nak tahu??

ESP diperbuat daripada protein soya yang berkualiti tinggi yang diproses dengan suhu rendah bagi menjaga kualiti protein dalam kacang soya.

1 tin ESP (850 g) dihasilkan daripada 30 kg kacang soya.

Nak tahu kenapa penting PROTIN untuk KULIT?

25 peratus daripada tubuh badan manusia dibina daripada protein.

Contohnya seperti kuku, kulit dan otot-oto adalah berasal daripada protin.

Bila kita mengambil protein, organ penghadaman akan memproses dan memecahkannya kepada asid amino dan dihantar ke dalam darah seterusnha dibawa ke seluruh badan.

Sel-sel badan akan memilih asid-asid amino yang diperlukan untuk membina tisu-tisu badan yang baru, antibodi, hormon, enzim dan sel-sel darah.

Oleh itu, protein adalah amat-amat penting untuk kulit dan tubuh yang sihat dan cantik.
Jadinya, protin merupakan BAHAN UTAMA yang digunakan untuk menggantikan sel-sel yang telah mati.
 Kebanyakkan sel-sel darah putih diganti setiap 10 hari
 Sel-sel dalam lapisan saluran usus dan platlet darah diganti setiap 4 hari.
 Sel-sel kulit diganti setiap 24 hari
 Lebih daripada 98 peratus molekul dalam badan diganti sepenuhnya setiap tahun. 

 Wow! Amazing kan?

Apa lagi jom cantikkan kulit anda bersama ESP. 




FACEBOOK: KEZIA WAN

SHAKLEE ID: 1197756
EMEL: IBELIEVE1902@GMAIL.COM
CONTACT NO: 017 817 3762





***Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit***

Promosi Shaklee Oktober 2016


"Kezia, Apa promosi Shaklee bulan Oktober ni?"

Tak sempat nak update blog. Hari ke 5 dalam bulan october baru sempat nak tulis.
Masih dalam mood teruja lagi nie. Banyak sungguh promosi menarik bulan ni. Bukan saja untuk para pengedar, tapi istimewa untuk pengguna Shaklee


  1. OMEGA GUARD




Minyak ikan tulen Shaklee yang membekalkan asid lemak omega-3 untuk keperluan seisi keluarga termasuk bayi dalam kandungan (disalurkan melalui ibu), bayi menyusus (disalurkan melalui penyusuan), kanak-kanak, remaja,dewasa dan warga emas.

Manfaat terlalu banyak meliputi kesihatan jantung, kesihatan sendi, kecantikan dan kesihatan kulit, menyokong dan memelihara fungsi dan kecerdasan otak, mengawal paras kolestrol serta tekanan darah yang normal, mencegah strok, dll.


  • BELI 6 PERCUMA 1
  • BELI 2 DAPAT DISKAUN 5%

    2. VITA-LEA FOR CHILDREN

Multivitamin lengkap berperisa anggur yang boleh dikunyah dan sesuai diberikan kepada kanak-kanak bagi memenuhi keperluan nutrisi harian mereka.

  • BELI 3 PERCUMA 1

Jom order !



FACEBOOK: KEZIA WAN

SHAKLEE ID: 1197756
EMEL: IBELIEVE1902@GMAIL.COM
CONTACT NO: 017 817 3762





***Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit***