KEPENTINGAN NUTRISI UNTUK IBU HAMIL


 Salam sejahtera Borneo & Penisular ..

Hari ini entri kita tentang KEPENTINGAN NUTRISI UNTUK IBU HAMIL .
Bagi ibu-ibu yang tengah mengandung sekarang. Tahniahhhhh

Gizi dan Nutrisi ibu hamil merupakan perkara penting yang harus dipenuhi selama kehamilan.  Risiko  kesihatan janin yang sedang dikandung dan ibu yang mengandung akan berkurang jika ibu hamil mendapatkan gizi dan nutrisi yang seimbang. Oleh karena itu, keluarga dan ibu hamil haruslah memperhatikan mengenai perkara ini. Gizi atau nutrisi ibu hamil kandungannya sama dengani pola makan yang sihat. Cuman,ibu hamil harus lebih hati-hati dalam memilih makanan kerana harus di ingat kesihatan janin yang sedang dikandungnya.
Bersama dengan usia kehamilan yang terus bertambah, makan bertambah pula keperluan gizi dan nutrisi ibu hamil, khususnya ketika usia kehamilan memasuki trimester kedua. Pada saat trimester kedua, janin tumbuh dengan sangat pesat, khususnya mengenai pertumbuhan otak berikut susunan sarafnya.

Antara keperluan Ibu hamil adalah
1- Protein
protein penting untuk pertumbuhan fizikal dan pembinaan sel² pada bayi yg diperlukan oleh plasenta. tisu amnio dan bg penghasilan susu Ibu. Kandungan Protein lengkap terdapat dalam ESP(Energizing Soy Protein) di mana bukan sahaja ibu dapat prtein yg cukup untuk perkembangan bayi, malahan si ibu dapat mengekalkan kesihatan dan tenaga sepanjang hari. ESP juga membantu dalam menguatkan rahim si ibu.

 2- Kalsium
Berfungsi dalam pertumbuhan dan pembentukan gigi dan tulang janin. Dengan ada kalsium yang cukup selama kehamilan, ibu hamil dapat terhindar dari penyakit osteoporosis. Kenapa hal ini terjadi? kerana jika ibu hamil tidak memiliki kalsium yang cukup, maka keperluan janin akan kalsium akan diambil dari tulang ibunya

3- Vitamin A
Sangat bermanfaat bagi pemeliharaan fungsi mata, pertumbuhan tulang dan kulit. Selain itu vitamin A juga berfungsi sebagai imunitas dan pertumbuhan janin. Namun meskiun vitamin A sangat dibutuhkan oleh ibu hamil, namun jangan samapi berlebih dalam mengkonsumsinya, karena jika ibu hamil mengalami kelebihan vitamin A hal ini dapat membuat janin terganggu pertumbuhannya.

4-Vitamin D

Dapat meneyerap kalsium sehingga sangat bermanfaat dalam pembentukan dan pertumbuhan tulang bayi. Vitamin D boleh di dapati dari sumber makanan, susu, kuning telur atau hati ikan.


5- Vitamin C

Tubuh ibu hamil memerlukan vitamin C guna menyerap zat besi. Selain itu vitamin C sangat baik bagi kesihatan gusi dan gigi. Fungsi lain dari vitamin C adalah melindungi jaringan dari organ tubuh dari pelbagai kerosakan .


set kehamilan shaklee
Vita Lea Multivitamin

Dilengkapi dengan 12 vitamin, 7 galian dan dan kaya dengan zat besi (iron)


Zat besi (iron formula), penting bagi pembentukan sel darah merah
- meningkatkan Haemoglobin (Hb) ke paras normal 

- mengurangkan risiko anemia ketika mengandung


Antara ciri2 anaemia atau kurang darah adalah lesu, cepat letih, dada berdebar2,wajah pucat, sakit kepala/pening dan mudah pitam.Pengambilan vita lea dapat mengurangkan masalah2 di atas.

Mempunyai patented Sistem Penyerapan Bioaktif utk memastikan peningkatan penyerapan asid folid kritikal.Sangat2 dicadangkan terutama bagi ibu yang tidak boleh tolerate (atas sebab tertentu) tablet2 hematinik hospital atau ubat tambah darah lain seperti obimin atau iberet plus.


Vitamin B complex

lengkap dengan asid folik dan juga 8 kumpulan vitamin B
Asid folik sangat penting untuk pembinaan tulang dan bagi mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya 'spina bifida' (ibu perlukan 400mg asid folik sehari) Sangat2 dicadangkan pengambilan asid folik seawal 3bulan sebelum kehamilan bagi menjamin keperluan asid folik ini mencukupi kerana masalah gangguan pertumbuhan saraf ini boleh berlaku seawal minggu pertama mengandung.


Vitamin C slow release

Melindungi sel penting dalam pembinaan kolagen dalam membina dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan.Penting untuk pembentukan salur darah, kulit,gusi dan gigi yang sihat
Membantu dalam penghadaman zat di samping meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh.
Disarankan pengambilan bersama Vita-lea kerana mampu meningkatkan kadar penyerapan iron , bagi pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah.


Ostematrix/ calcium

Ostematrix ini mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D.
Setiap 1 biji Ostematrix mengandungi 250mg kalsium. Cadangan keperluan: 1000mg-1300mg sehari bagi ibu mengandung. Magnesium berfungsi untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannyaVitmain D pula untuk merangsang penyerapan kalsium.
Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel, pertumbuhan gigi, pembentukan tulang bayi, pembentukan darah membeku dengan sempurna kepada kedua2 ibu dan bayi. 
Fungsi lain:membaiki rangsangan urat saraf, mengelakkan kekejangan otot terutama bagi ibu mengandung serta kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.

Kalsium juga membantu untuk menghalang kekejangan otot yang dialami dalam tempoh kehamilan dan kontraksi yang berlaku disaat melahirkan. Bagi sesetengah ibu hamil, ia mampu melawaskan sistem pencernaan dan boleh mngurangkan morning sickness.

Apabila kalsium untuk bayi tidak mencukupi maka badan ibu dengan sendirinya menarik kalsium dari tulang ibu untuk membantu menguatkan bayi. Kesan jangka pendek adalah kerosakan pada gigi ibu sendiri manakala kesan jangka panjang dalah risiko mendapat osteoporosis di usia tua nanti.

Kebaikan ostematrix, ia tiada lemak berbanding bagi ibu yang hanya bergantung dengan produk tenusu


Omega Guard

Membantu pembentukan sel otak janin: dibenarkan selepas bulan ke-4 kehamilan (trimester ke-2)

kajian menunjukkan anak-anak yang ibunya mengambil suplemen Omega-3
- mempunyai nilai yang lebih tinggi pada koordinasi mata dan tangan
- kemampuan berbicara lebih cepat
- lamanya waktu berbicara dan jumlah kosa kata yang mereka miliki lebih banyak berbanding dengan kanak-kanak yang
ibunya tidak mengambil Omega-3.


ESP (Energizing Soy Protein)

ESP adalah protein non GMO Shaklee untuk SEMUA GOLONGAN. Pilihan bijak untuk diambil para ibu ketika mengandung dan sesudah bersalin!! c:

Khasiat ESP semasa hamil merangkumi:

1) Memberikan anda bertenaga sepanjang hari selama mengandung
2) Menjadikan anda kenyang dan ia juga meningkatkan metabolisme badan
3) Memastikan kesihatan ibu di tahap yang optimum
4) Kulit bayi apabila dilahirkan nanti akan kelihatan cantik, halus dan gebu tanpa sebarang masalah kulit
5) Membantu perkembangan fetus
6) Membantu meningkatkan paras kolesterol baik & ia juga baik untuk kesihatan jantung
7) Membantu penyerapan vitamin dengan lebih baik.



<3Facebook: Kezia wan
Shaklee ID: 1197756
Emel: ibelieve1902@gmail.com

Contact No: 017 817 3762

***Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit***

Apa itu apendiks?

Salam sejahtera Borneo & Penisular

Hari ini terdetik nak cerita pasal apendiks lepas bercerita dengan Miller & Atkinson tentang penyakit di pantry waktu breakfast tadi. Huhu tiba-tiba buka topic.

Terimbau kembali masa kena apendiks semasa tahun 2014 bulan 1 tanggal 14 . Tersemat di ingatan sangat kenangan itu sebab first time kena “BEDAH” . Sudah setahun berlalu …

Kita tidak tahu bila sakit datang menyerang, ianya seperti BOM JANGKA yang bila-bila masa saja akan meletup .  Sebab itulah sekarang saya amat memastikan saya menjaga kesihatan & cara hidup yang sihat biarpun saya tidak bersukan. Tetapi saya ada Shaklee yang memberi saya nutrisi yang penting untuk tubuh badan saya dan bayi saya yang masih fully breastfeed lagi. Thanks to GOD sebab saya kenal Mak Shaklee saya ( Azreen Ahmed )


Bagi baru kena bedah, Saya ada Tips Penting Penjagaan Luka Selepas Pembedahan      ( Happy reading )


Di Entri kali ini saya nak berkongsi tentang apa itu apendiks?


Apa itu Apendiks? 
Apendiks adalah lebihan pada usus perut. Apendiks juga sering dirujuk kepada keradangan atau jangkitan  yang berlaku di bahagian tersebut (Apendisitis). Apendiks terletak di bahagian bawah adomen sebelah kanan. 


Bagaimana apendiks berlaku? 
Tiada sebarang penjelasan yang tepat kenapa penyakit apendik berlaku. Kadangkala ianya disebabkan halangan yang berlaku apabila terdapat sisa makanan atau ketulan najis keras yang terperangkap di dalam saluran apendiks. Apendisitis juga mungkin terjadi akibat jangkitan seperti jangkitan virus di dalam usus atau ia mungkin terjadi akibat inflamasi yang lain. Dalam kedua-dua konteks, bakteria akan merebak dengan cepat, menyebabkan apendiks itu membengkak dan dipenuhi nanah. Jika tidak dirawat dengan segera, apendiks anda mungkin akan pecah. 

Simptom Apendiks? 

  • Kesakitan pada bahagian sebelah kanan bawah pusat
  • Rasa memulas
  • Loya dan muntah-muntah.
  • Perut rasa tidak selesa selepas makan dan boleh berlarutan hingga berhari-hari.

Rawatan Apendiks

Pembedahan adalah rawatan terbaik untuk pesakit radang appendik
. Terdapat dua jenis pembedahan yang biasa dilakukan iaitu pembedahan cara biasa dimana torehan akan dibuat di bahagian kanan abdomen atau pembedahan Laparoscopic iaitu tiga lubang kecil di bahagian atas, kiri dan kanan abdomen. Bezanya adalah pembedahan Laparoscopic tidak meninggalkan kesan parut akibat pembedahan dan proses penyembuhan adalah lebih cepat berbanding dengan pembedahan biasa yang melibatkan torehan besar.

Bagaimana vitamin shaklee dapat membantu?
  • Herb lax - Untuk membersihkan usus
  • Vita-C Plus - Untuk meningkatkan imunisasi
  • Zinc Complex - Untuk mengeringkan luka dalaman selepas pembedahan
  • Ostematrik - Untuk mengelakkan kekejangan








<3Facebook: Kezia wan
Shaklee ID: 1197756
Emel: ibelieve1902@gmail.com

Contact No: 017 817 3762



***Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit***

Tips Penting Penjagaan Luka Selepas Pembedahan


Penjagaan luka selepas pembedahan adalah sangat penting untuk diberi perhatian. Luka selepas pembedahan yang saya maksudkan termasuklah pembedahan untuk melahirkan, pembedahan membuang apendiks dan lain-lain. Sebabnya kalau luka tersebut tidak dijaga rapi ia mungkin akan dijangkiti oleh kuman.

Luka yang dijangkiti kuman akan lebih lambat untuk sembuh dan mungkin akan mendatangkan kesakitan yang lebih teruk. Selain itu, jahitan dibahagian pembedahan juga lebih berisiko untuk terbuka kalau anda tidak berhati-hati.


Kali ni saya nak kongsikan tentang tips penting untuk memastikan luka selepas pembedahan sembuh dengan cepat.




Tips Penting Penjagaan  Luka Selepas Pembedahan

1. Bergerak seawal yang mungkin
Walaupun selepas pembedahan anda akan merasa lemah dan amat sakit tapi anda tetap perlu bergerak seawal yang boleh. Sebabnya pergerakan dapat membantu mempercepatkan proses penyembuhan luka dan mengurangkan risiko darah beku. So, bagi yang bersalin pembedahan jangan terkejut kalau anda disuruh bangun dan berjalan pada hari ke-2 anda bersalin. Minta bantuan ahli keluarga atau jururawat untuk membantu anda bergerak.


2. Minum banyak air
Selepas pembedahan anda perlu minum air dengan banyak untuk membantu proses nyahtoksin badan anda. Kalau anda kurang minum air takut2 nanti anda mungkin mendapat sembelit. Pastikan anda minum sekurang-kurangnya 3 liter air setiap hari untuk memenuhi keperluan tubuh anda.


3. Jangan ambil ubat lain
Pengambilan apa-apa ubat-ubatan selain daripada yang disarankan oleh doktor perlu dielakkan kerana takut2 nanti ia boleh memberikan kesan sampingan kepada tubuh anda.


4. Ambil Supplement
Pengambilan supplement sepertimultivitamin dan zat besi sangat digalakkan kerana ia dapat membantu meningkatkan tahap hemoglobin darah anda dengan lebih cepat. Selain itu, anda juga disarankan agar menambah supplement Zink kerana ia dapat membantu mempercepatkan proses penyembuhan luka.


5. Pastikan luka kering dan bersih
Lap kering luka anda setiap kali selepas mandi atau ke tandas. Pastikan ianya sentiasa kering dan bersih sepanjang masa. Jangan sesekali menggaru luka anda walau pun ianya amatlah gatal kerana jika anda menggaru bekemungkinan kuman akan masuk melalui luka yang digaru.

6. Hindari aktiviti yang boleh menyebabkan kesakitan
Lazimnya anda yang menjalani pembedahan akan merasa sakit jika perlu naik tangga atau pun membongkok. Sebab itu jika perlu juga naik lah denga perlahan- lahan dan sangat digalakkan berhenti setiap beberapa anak tangga mengikut kemampuan anda. Jangan paksa diri anda ye..):


7. Minta bantuan ahli keluarga
Minta bantuan ahli keluarga untuk memudahkan pergerakkan anda. Ini adalah untuk kebaikan anda sekiranya ingin cepat sembuh.


Sekian dulu perkongsian saya untuk kali ni. Semoga bermanfaat untuk anda.

Perlukan supplement untuk cepatkan penyembuhan luka anda?

Saya ada set cadangan untuk anda.



<3Facebook: Kezia wan
Shaklee ID: 1197756
Emel: ibelieve1902@gmail.com

Contact No: 017 817 3762


***Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit***

Puting Leper (FLAT NIPPLES) dan PutingTengelam (INVERTED NIPPLES)

Salam borneo, Hai Penisular ...
Hari ini entri tentang Puting Leper (FLAT NIPPLES) dan  PutingTengelam (INVERTED NIPPLES).
Harap dapat membantu dilemma mommies;
Happy reading ..


Semua wanita dilahirkan dengan keunikan yang tersendiri. Namum fungsi payudara tetap telah ditentukan untuk penyusuan susu ibu kepada bayi. [ kerana dari situ lah kita dikategorikan sebagai mamalia]

Keadaan puting leper (flat nipples) dan puting tengelam (inverted nipples) boleh terjadi di kalangan 3-10% daripada pipulasi. Namun begitu, keunikan yang tersendiri ini tidak boleh dijadikan alasan untuk menghalang ibu-ibu terus berusaha untuk menyusukan bayi mreka dengan susu ibu.

Bagaimana menentukan keadaan puting adalah normal, leper atau tengelam?

Caranya: Dengan menggunakan ibu jari dan jari telunjuk, picit dengan lembut kawasan areola pada jarak diameter 1 inci daripada puting.

Puting yang normal ankan tertonjol keluar apabila dikenakan tekanan pada areola.
Tetapi puting  leper tidak akan tertonjol keluar manakal puting tengelam akan tertatrik ke dalam.





Bolehkah menyusukan bayi jika puting leper atau   tengelam?                                                                                   
Mommies perlu yakin bahawa walau bagaimanapun entuk dan keadaan puting (sama ada leper atau tengelam) bayi masih boleh menyusu dengan efektif. Mommies perlu tahu :-

1.       Tetapkan KEYAKINAN bahawa ibu boleh menyusukan bayi dengan efektif.
2.       Fahami bahawa semasa penyusuan, mulut bayi perlu merangkumi areola bukannya menghisap  puting semata-mata.
3.       Latih bayi melekap dengan betul seawal kali pertama bayi mula menyusu daripada ibu (1 jam  pertama selepas kelahiran)
4.       Berlatih dengan kerap sepanjang rooming in sepanjang masa tanpa jemu dan putus asa.
5.       Letakkan bayi pada posisi yang betul semasa penyusuan.
6.       Pelengkapan yang baik boleh menbantu menonjolkan puting yang leper.
7.       Menyusu bayi sebelum payudara membengkak.
8.       Ibu boleh juga mengepam sebelum menyusu bayi untuk menonjolkan sedikit putig supaya  mudah bayi melekap dengan berkesan.

Kesimpulannya, walau bagaimanapun keadaan puting  anda, anak-anak masih berhak mendapat susu ibu daripada ibunya. Ingat!! Susu ibu adalah makanan terbaik untuk bayi anda.



Cara lekapan yang betul


Sumber: breasfeedingbasic.com, babycenter.com


Berpantang cara moden



Salam Sejahtera borneo, Salam sejahtera Penisular

Set Berpantang Moden? Bagus ke???

Big question kannn tu. Hihi
Jom saya huraikan di entri saya kali ni ..

Kenapa Ibu-Ibu harus memilih set Berpantang Moden? Kenapa?
  •  Boleh terus di ambil sejurus selepas bersalin
  •  Diteruskan penggunaan walaupun semasa bayi kuning.
  •  Normal/Pembedahan/Pramatang.
  •  Membantu ibu pulih segera dari luka
  •  Membantu untuk menambah semula darah
  •  Memberi tenaga kepada ibu
  •  Mengelakkan stress
  •  Mengawal keguguran rambut



Jom lihat fungsi set Berpantang Moden dan apa itu set Pantang Moden..


1. ESP ~
  •  Boost Up tenaga ibu semasa dalam pantang
  •  Protien penting untuk menghasilkan SUSU BADAN yang berkualiti
  •  Membaik pulih LUKA-LUKA selepas bersalin luar dan dalaman
  •  Memberikan tekstur kulit yang cantik buat IBU DAN BAYI
  •  Menghilangkan STRECTHMARK
  •  Merawat keguguran rambut



2.  ALFAFA ~
  •  Membuang ANGIN dalam badan
  •  Bertindak sebagai kacip Fatimah (MENGETATKAN MISS V)
  •  Merangsang penghasilan SUSU IBU



3.  VITALEA ~
  •  Multivitamin yang kaya dengan 23 VITAMIN & MINERAL yang perlu untuk membaik pulih LUKA2 dalaman & luaran
  •  Mengandungi iron yang berfungsi untuk menghasilkan sel-sel darah merah bagi mengantikan DARAH YANG BANYAK HILANG sewaktu bersalin


4. VITAMIN C ~
  •  Menguatkan sistem IMUN
  •  Mengurangkan simptom DEMAM & SELESEMA
  •  Mempunyai KUASA PENYEMBUHAN dimana KOLAGEN mengalakkan pertumbuhan sel-sel kulit baru
  •  Menghilangkan STRECTHMARK & PARUT
  •  KULIT WAJAH IBU TIDAK KUSAM



5.  OSTEMATRIK ~
  •  Membantu mengelakkan SEMBELIT
  •  Membekal kan KALSIUM untuk ibu menyusu yang mana KALSIUM TERSEBUT DISALURKAN PADA BAYI
  •  Mengelakkan OSTEOPOROSIS
  •  Mengelakkan sakit belakang,lenguh- lenguh & kejang kaki
  • Memberikan kesegaran untuk ibu sewaktu bangun pagi WALAUPUN IBU KURANG TIDUR MENYUSU BAYI



6.  OMEGA GUARD ~
  •  Minyak ikan yang mengandungi DHA & EPA YANG MEMBANTU PERKEMBANGAN MINDA BAYI
  •  Mengekalkan KOLESTROL sihat dalam badan ibu
  •  Membantu ibu MENURUNKAN BERAT BADAN dengan SELAMAT tanpa menganggu susu ibu.



 Set Berpantang ini SANGAT-SANGAT JIMAT...kenapa ianya JIMAT, Kerana SET JIMAT ini pengunaannya bukan untuk 44 HARI SAHAJA,TAPI ianya boleh TAHAN sehingga 4-6 BULAN!!!! JIMAT KAN...memang sangat JIMAT.


<3Facebook: Kezia wan
Shaklee ID: 1197756
Emel: ibelieve1902@gmail.com

Contact No: 017 817 3762

 ***Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit***

Favourite drink



Selamat pagi Borneo, Selamat pagi peninsular.

Weekend is over and hi MONDAY. And not forget to saying good bye to my precious one Lihan.

Ya ampun, Hari ini baby Lihan meraung nak mommy, sorry sayang, mommy need to go, petang jam 5 setengah mommy balik. Everyday mesti bagitahu even dia tak tahu apa-apa lagi.  My day is totally power up with blessing form My heavenly Father.

Ok hari ini nak sharing tentang minuman kegemaran saya before off to work dengan perut kosong sebab saya breakfast jam 9.30am. Tunggu kawan sekerja “tapau” the most special mee in Sarawak “MEE KOLOK” sebab minggu ini si hasben outstation.  My Favourite drink is ESP shaklee mix milo.

Niat beli just nak menambahkan nutrisi susu badan untuk anak kesayangan tetapi dapat extra kebaikan . Sudah lebih 2 bulan minum. Rambut dah tak gugur sangat (masalah rambut gugur lepas bersalin), kulit dah tak berminyak, yang penting breast milk sangat pekat dan cukup mengenyangkan anak kesayangan ..
So kepada sesiapa yang tersemat niat di hati nak mempunyai ESP. Mari lah order. Sebab banyak kebaikan dalam sebotol ESP.
Sekian terima kasih kerana sudi membaca.
#sayajual
#ESP
#keepfit

#healthylifewithshaklee








<3Facebook: Kezia wan
Shaklee ID: 1197756
Emel: ibelieve1902@gmail.com

Contact No: 017 817 3762


***Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit***

Penawar sakit gigi ku yang mujarab

Salam sejahtera Borneo, Peninsular .Hari ini ingin sharing tentang OSTEMATRIK SHAKLEE!!.
Kisah saya dua hari yang lepas..

Ini adalah kali kedua saya menahan sakitnya gigi bungsu nak tumbuh. First dulu tahun 2013. Masa itu belum kenal shaklee lagi. Seminggu saya tahan sakit dengan pipi kembang & hanya makan bubur je. Sakitnya tu didalam mulut Ku. 
Yang second pula 2 hari yang lepas. Sakit sampai nak demam. Lepas itu mengadu dengan "mommy" shaklee tentang sakit Gigi. Beliau sarankan ambil ostematrik. So malam sebelum tidur saya telan 4biji dengan sustained released vit c .Esok bangun, Praise be to God, kesakitan tu berkurangan. So no need telan bubur lah like before. Tak menanggung sakit selama seminggu juga.

So kepada sesiapa yang tengah Google cari penawar sakit gigi then terjumpa blog saya amat sarankan Ostematrik dan sustained released vit c shaklee.

Kalau hati anda berkenan, saya ada jual kerana saya adalah shaklee independent distributor yang sah.

<3Facebook: Kezia wan
Shaklee ID: 1197756
Emel: ibelieve1902@gmail.com
Contact No: 017 817 3762

Set Kanak-Kanak Shaklee :: Kebaikan Meal Shakes, Omega Guard dan Testimoni Pengguna

Pilihan NO. 1 mommies untuk jantung hati.




Meal shakes

 
Diperbuat daripada bahan semulajadi seperti buah, sayur, kacang soya, lactalbumin.
Juga sesuai untuk semua golongan. Meningkatkan selera makan, antibodi dan sitem imun kanak-kanak

Kelebihan mealshakes::
·  Nutrisi lengkap - mengandungi 24 vitamin, mineraldsn zat perlu.·   Membekalkan nutrisi kepada sel tubuh- kaya protein, bantu pembinaansel kulit, kuku, rambut, organ, darah dan sistem imun
·   Membantu tumbesaran- mengandungi asid folik, biotin, kalsium dan magnesium untuk pembinaan tulang dan sel untuk proses tumbesaran
·   Anti-oksida - vitamin A,C,E, zink,selenium agen anti oksida yang bertindak melawan jangkitan dan lambatkan proses penuaan
·    Mengembalikan seri wajah - vitamin B lengkap, zat besi dan copper untuk bina sel darah merah, kulit jadi lebih cantik.
·    Detoksifikasi - kaya dengan serat larut bantu buang lemak berlebihan dan sisa buangan perut dan usus.
·   Rasa yang sedap

Omega Guard
Minyak ikan terbaik di dunia. Diekstrak daripada ikan laut air sejuk. 3 kali lebih tumpat daripada ketumpatan hati minyak ikan. Minyak ikan paling tulen di dunia.

Kelebihan omega guard
·    Asid lemak - omega 3 adalah asid lemak penting dan tidak dihasilkan oleh badan. Membantu rembesan prostaglandin dengan lebih berkesan untuk menghalang prostetomegaly dan membuang air kecil yang timbul disebabkan andropous, imbangi perubahan kepekatan hormon wanita, kulit licin dan kemerahan
·  Cegah strok dan penyakit salur darah - menentang trombosis, tekanan darah tinggi yang lebih rendah dan kepekatan darah, melicinkan salur darah dan peredaran darah jadi lancar, bantu kekalkan tekanan darah normal dan ketegangan leher atai sakit kepala, rendahkan kolestrol, hindar pembekuan darah dalam tubuh, kawsl obesiti,rendahkan risiko sakit jantung.
·  Bantu tumbesaran dan perkembangan otak janin dan bantu perkembangan memori - DHA nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. Penting untuk perkembangan otak janin dalam kandungan. Tingkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran, cegah alzheimer, pelihara penglihatan dan pendengaran, cegah migrain
·   Tingkatkan sistem imun dan sihatkan paru-paru - baiki alahan kulit, psoriasis, bronkitis, asma, hepatitis, SLE dan buah pinggang
·    Menentang kanser - cegah kanser payudara, peparu, prostat dan kolon. Bantu tingkatkan enterogastritis, rangsang kesihatan hati lepas pembedahan, bantu pankreas pesakit kanser berfungsi lebih efektif
·   Pelihara fungsi sendi- asid lemak omega 3 larut dalam rawan. Cegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan, cegah arthritis
·  Cegah insomnia dan bantu kurangkan tekanan - menstabilkan emosi dan bantu perkembangan kesihatan mental
 

Testi pengguna

Antara testimoni pengguna meal shake & omega guard yang berpuas hati dengan kesan yang diperolehi









Sebarang pertanyaan atau maklumat lanjut : Hubungi